Sedan 2007 har vi handlat hem BBS

BBS Wheels

BBS AG startade i Tyska staden Schiltach med kompanjonerna Heinrich Baumgartner och Klaus Brand. Idag säljs deras lättmetallfälgar runt om i hela Världen och bara i Sverige så finns det ca 10 distributörer/leverantörer/återförsäljare.

BBS är populärt bland gatbilar som BMW, Audi, Mercedes, Jaguar, Subaru, Volvo och även vissa Lexus modeller.

En BBS fälg är oftast mång ekrad med många y-former och med en centrerad BBS logga i mitten. Färgerna kan vara allt ifrån guld, svart, vit, silver, brons och röd.

BBS i konkurs eller inte?

Det har spekulerats mycket om att BBS försatts i konkurs, dom har tidigare ansökt om en konkurs två gånger. Senast var det i februari 2007 där företaget lämnade in en konkursansökan, mer om det finns här.

Skapandet av BBS Wheels

Sagan om världens fälg

Mer om det Amerikanska bolaget

BBS of America grundades 1983 och är idag beläget i Braselton Georgia. Där har man en anläggning på över 50.000 kvadratmeter. Inom området finns det flera olika avdelningar som tar hand om BBS produkter, Hjul, markservice, försäljning och service.

BBS anläggning i Georgia

BBS – Schiltach, Tyskland

Djupt i Schwarzwald i Tyskland förblir Schiltach högkvarteret för all utveckling, testning och försäljning för BBS eftermarknadsfälgar. Självaste produktioner ligger här.

BBS produktionsanläggning

BBS – Tyskland

Herbolzheim ligger intill en motorväg och det är här man bland annat skapar och designar lättmetallfälgarna.

BBS högteknologiska anläggning

BBS Motorsport – Haslach, Tyskland

BBS Motorsports Avdelningen ligger ca 20 kilometer från Schiltach där allt började. Den här anläggningen är stor och högteknologisk, för att besöka den krävs det ett godkännande från BBS.

BBS huvudkontor

BBS Japan – Takaoka City, Japan

Beläget i Takaoka-City, skapar BBS Japan dom lättmetallfälgarna vi bland annat idag ser i Sverige.

Beställ BBS fälgar direkt hos oss!